Weather (state,county)

Svježe vijesti:

FINALNA UTAKMICA TURNIRA "DANI MZ PROKOSOVIĆI" ODIGRANA JE IZMEĐU "NK PROKOSOVIĆI" & "NK SVATOVAC" POLJICE


Povodom manifestacije "Dani MZ Prokosovići" i 70 godina od osnivanja NK "Prokosovići" odigran je dvodnevni nogometni turnir.

Prvog dana turnira odigrane su utaakmice :

NK "Prokosovići" & FK "Budućnost" - Banovići. Rezultatom 5 : 4 izvođenjem jedanesteraca slavila je ekipa iz Prokosovića.

NK "Svatovac" Poljice & FK "Radnički" Lukavac. Rezultatom 1 : 0 slavila je ekipa iz Poljica.

Drugog dana turnira odigran je susret za treće mjesto između ekipa FK "Radnički" Lukavac & FK "Budućnost" Banovići. Pobjedom od 1 : 0 treće mjesto izborila je ekipa Radničkog.

U pauzi između dvije utakmice, odigran je revijalni susret veterana između ekipa Prokosovića i Lukavca (Radnički) u trajanju 2 X 15 minuta. U ovom susretu pobjedu je odnijela ekipa iz Lukavca rezultatom 3 : 0, Između ostalih, zaigrali su Pašaga zv. (CC kategorija) sa 78 godina za Prokosoviće i Grba 67 godina za ekipu iz Lukavca.
Organizator ovog turnira, Vijeće MZ Prokosovići obezbijedilo je pobjedničke pehare za obje ekipe, a najbitnije, niko nije povrijeđen tokom susreta.

Finalna utakmica počela je oko 18:30 sati, između domaćina NK "Prokosovići" iz Prokosovića i ekipe NK "Svatovac" iz Poljica. Ovaj prijateljski susret opravdao je epitet jednog od najvećih derbija na općini Lukavac. Tribine su vrvile od gledalaca koji su strasno navijali svako za svoju ekipu. Kao u stara vremena, navijači su pristigli čamcima, biciklima, pješice i autima. Mnogo navijača je bilo i iz ostalih MZ kao i iz Lukavca.

Susret je protekao u, usudiću se reći mirnoj navijačkoj atmosferi, mada su bile sitnije čarke na samom kraju susreta, to je svakako sastavni dio ovakvih derbija. Nakon utakmice, igrači, selektori a i navijači oba tima su se rukovali, te se pristupilo dodjeli nagrada za osvojena mjesta i postignute rezultate igrača.

Pobjednik Turnira je domaćin, "NK Prokosovići" rezultatom 2 : 1 u finalnoj utakmici.

Organizator ove manifestacije je Vijeće MZ Prokosovići na čelu sa predsjednikom Omerdić Nedimom, i podpredsjednikom Faikom Sejfićem, a kao glavne organizatore turnira naveli su Zikriju Memića, Vahidina (Hidu) Halilovića i predsjednika kluba NK "Prokosovići" gospodina Enesa Memića.

Zahvaljujemo se i drugom finalisti, ekipi NK "Svatovac" iz Poljica kao i predsjedniku kluba gospodinu Admiru (Struji) Mosoroviću, na učešću u ovoj manifestaciji, te na fer i korektnoj igri. Uz vaše učešće ovaj događaj je dobio na značaju i veličini. Te bi poželio, da i prvenstveni susreti proteknu u fer i korektnoj igri i sportskom navijanju.

"POLJICE HVALA TI"

Zahvalnost naravno ide i ekipama FK "Radnički" iz Lukavca i FK "Budućnost" iz Banovića, kao i njihovim trenerima i predsjednicima klubova. Bez vas ovo ne bi uspjelo.

A najveća zahvalnost navijačima svih klubova, zbog vas klubovi postoje. Sport je pobijedio i mora biti ispred svega.

Na zahtjev čitatelja donosimo sve snimljene fotografije finalnog susreta i dodjele nagrada.

A.Memić
LTK - INFO

OVDJE MOŽETE POGLEDATI SVE FOTOGRAFIJE

Momci "HVALA VAM" što ste Prokosović učinili "VELIKIM"