Weather (state,county)

Svježe vijesti:

POČELI RADOVI NA RENOVIRANJU DOMA KULTURE U POLJICU G.


I pored određenih problema, u samom začetku ideje, danas 14.06.2017.godine počeli su radovi na renoviranju velike sale Doma kulture u Poljicu.

- Cilj ove aktivnosti, pod pokroviteljstvom općine Lukavac, jeste vratiti kulturni život u Poljice. Većina malo starijih generacija, sa sjetom u očima, će se prisjetiti djevojačkih i momačkih dana, i dugogodišnje tradicionalne "Igranke, srijedom u Poljicu". Ispričajte mlađima, da nas se većina upoznala na tim igrankama. Da su se rađale velike ljubavi i posle brakovi iz kojih su oni sami rođeni.


 I "sam" sam za vrijeme rata i odmah poslije njega bio članom " Omladinske organizacije Poljice G", tada se u Poljicu okupljalo i do 5 000 osoba na ovoj manifestaciji.

Međutim u vremenu poslije, došlo je do gašenja udruženja koja su obitavala u ovoj MZ i devastacije javne imovine koja im je pripadala.


Gospodin Sulejman Brkić, mještanin MZ Poljice G, je na lokalnim izborima, dao obećanje građanima, kako će svoje vijećničke paušale uložiti u renoviranje ovog objekta, te je jedan od pokretača ove ideje. Pored paušala ovog vijećnika, u finansijskoj konstrukciji ovog projekta učestvuje općina Lukavac, te određene donatorske organizacije. O ovome će više govora biti u zvaničnom izvještaju.

Sada koristimo priliku da pozovemo sve građane ,sve mlade Poljica, bez obzira na stranačku ili neku drugu pripadnost, da se uključe u ovu akciju, ali i druge akcije, kako bi zajedničkim snagama Poljicu vratili stari sjaj i slavu.

- Nakon akcije čišćenja, mještani su načelniku Edinu Deliću, u znak zahvalnosti na angažmanu, uručili prigodan poklon.


LTK INFO

Dva najvrednija momka Aganovic Tarik i Fajic Adnan