LUKAVAC - ANEL JUNUZOVIĆ IZ TURIJE POTPISAO PRVI SENIORSKI UGOVOR U INOZEMSTVU




Junuzović Anel iz Turije kod Lukavca, rođen  27.08.1999 godine u Tuzli. Završio J.U. M.Š. Ekonomsko-hemijska škola Lukavac smijer Frizer. Potpisao je svoj prvi, seniorski nogometni ugovor sa "Union Titus Pétange. Iz Luxemburga.


Moj talenat za nogomet su već mnogi primjetili u prvim godinama Osnovne škole.
Prve nogometne korake sam počeo u Turiji na lokalnom stadionu "Zelenika".
Priliku za uspjehom u 9.razredu Osnovne škole pružila mi je Škola fudbala "SK Betaclub-Tango Lukavac". Ovim putem bih pozdravio trenere koji su mi mnogo pomogli u daljnem razvoju mog talenta i fudbalske karijere i koji su me digli na noge što se tiče osnova nogometa.
To su trener Amir Imamović i Adi Dautović, te bivši-pomoćni trener Samir Šabanović.
U Beti sam bio prvi strijelac lige sa najviše postignutih golova.Sa Betom sam obišao mnogo turnira i kupova, a jedan od njih je u Danskoj "VILDBJERG Cup",gdje smo ostvarili dobre rezultate.
Junuzovic Anel
Van Bete sam takođe išao na memorijalne i Općinske turnire gdje sam takođe bio većinom najbolji strijelac ili igrač turnira.
Iz Bete sam išao na pripreme u Željezničar iz Sarajeva, gdje sam pokazao vrlodobre rezultate.
Takođe sam prošao pripreme u Hrvatskoj u klub "N.K Poreč" iz Poreča.
Nakon svega toga zainteresovanost za mene je pokazao klub iz Luxembourga "Union Titus Pétange".
Te sam kod njih išao na provjeru 17.11.2016 i bio sam do 1.12.2016, gdje sam pokazao fantastične rezultate i rekli su da se vratim nakon što završim školu.
Sa 18. godina po ponovljenom pozivu odlazim u Luxembourg i postajem fudbaler kluba "Union Titus Pétange.
Sve ovo sam postigao svojom voljom, trudom, talentom, navedenim trenerima, bližnjom rodbinom, bez sponzora,i stvar koja je najbitnija, PODRŠKA PORODICE.
Takođe veliko hvala trenerima koji će ubuduće raditi sa mnom i koji su me prihvatili u klub kao dugogodišnjeg člana a to su Pedro Pedro, Frederic Di Biase, Laurent Libert. - rekao nam je Anel u našem razgovoru.

Čestitke mladom nogometašu Anelu. On je pravi dokaz da volja,upornost i htijenje pobjeđuje sve. Nadamo se kako će u skoroj budućnosti njegov talenat prepoznati i neki klub iz "Liga Petice", te da ćemo ga gledati i u reprezentativnom dresu BiH.








LTK INFO

PODIJELITE NA FACEBOOKU